Чи впливає пошкоджений екран на роботу планшета?

 У сучасних планшетах використовуються великі та функціональні дисплейні модулі. Завдяки цьому користувач може задовольнятися великою роздільною здатністю, глибиною кольору, високим контрастом і спостерігати, як екрани стають ще кращими завдяки використанню просунутих технологій.

Можливості при цьому настільки широкі, що ми можемо не тільки із задоволенням відвідувати соцмережі або інші веб-ресурси за допомогою планшета, але й використовувати їх для перегляду фільмів, альбомів фотографій і завантаження ігор.

 Однак екран планшета https://www.aks.ua/catalog/displei-ekran/ при цьому залишається, як і раніше, найкрихкішим і найвразливішим компонентом обладнання. Падіння з великої висоти і зустріч із твердою поверхнею може спричинити серйозну несправність: розбитий екран або тріснута сенсорна панель. Методи захисту дисплея, такі як спеціальне скло або чохол, не завжди ефективні. У багатьох випадках поломка впливає на роботу пристрою і ремонт є необхідністю, в інших — невеликі тріщини дають змогу користуватися обладнанням далі, а страждає лише зовнішній вигляд.

Чи гарна ідея використовувати планшет із тріснутим екраном?

Варто знати, що пошкодження екрана може мати різний характер. Цей компонент у більшості випадків складається з трьох основних шарів:

  • зовнішнє скло,
  • сенсорний екран (так званий тачскрін)
  • дисплей.

 Тому попередньо необхідно з’ясувати, яка з цих складових була пошкоджена. Таким чином, ми зможемо легко зрозуміти, чи можлива подальша безпечна експлуатація планшетного комп’ютера. Також від типу дефекту складається кінцева вартість його усунення.

Екран перестав реагувати на дотики

 У цьому разі несправність стосується сенсорного скла. Це не найстрашніша проблема, оскільки її досить просто вирішити заміною тачскріна. Однак ситуація ускладнюється, коли цей елемент склеєний з дисплеєм і являє собою один елемент — модуль. У цьому випадку доведеться замінити цей компонент повністю.

Немає зображення і тріщини на склі

 Ми можемо дуже легко діагностувати цей тип збою, тому що екран перестає реагувати на ввімкнення і ми не можемо керувати пристроєм наосліп. Тому, коли на екрані не відображаються дані, крім сенсорного скла слід замінити і дисплей.

 А ось невеликі пошкодження на поверхні екрана не повинні завдати шкоди, але пам’ятайте, що невелика подряпина легко може перетворитися на більш серйозне пошкодження. Хороша ідея в цій ситуації — виправити тріщину заздалегідь. Планшет матиме не тільки естетичніший вигляд, а й не підведе в майбутньому.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *


Срок проверки reCAPTCHA истек. Перезагрузите страницу.